Felhasználási feltételek

A cikkhozzászólások, videók egyéb feltöltött tartalmak regisztráció nélkül olvashatók/nézhetők, de hozzászólni csak regisztrált felhasználóknak van módjuk. A regisztráció feltétele a regisztrációs oldal kötelező adatainak megadása.

JELSZÓ, BIZTONSÁG

A felhasználó neve alatt keletkező valamennyi aktivitásért kizárólag Ön a felelős. Ezért kérjük, hogy jelszavát tartsa titokban, ne adja át másnak! Ne válasszon olyan jelszót, amelyet – Önt ismerve – könnyű kitalálni! Amennyiben tudomására jut, hogy adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba adminisztrátorainkkal az onkentes@erifa.hu e-mail címen.

MODERÁLÁS

Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de azokat morális, ízlésbeli és technikai szempontokból lektoráljuk, szűrjük. A www.onkentes.gov.hu adminisztrátorai fenntartják a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, amelyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. Az adminisztrátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

Az adminisztrátorok a moderálási jogokkal az adatkezelő által megbízott szerkesztők. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják, és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a felhasználók által felvitt tartalmakat. A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja a viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

SZABÁLYOK

Nem helyezhet el olyan információkat, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket!

Ne hozzon létre az alkotmányos rend vagy a törvények megsértésére buzdító tartalmat!

Ne sértse más felhasználó vagy más emberek személyiségi jogait!

Ne használjon más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető nicket (felhasználónevet). Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt a nicket mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek.

Nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált weblapokat is. A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.

Ne romboljon!

A túl hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többszöri elküldése, a gyakori szövegismétlés törlést és/vagy tiltást von maga után.

Minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell.

A társaság beszélgetését megzavaró felhasználók ellen a moderátorok az alábbi esetekben lépnek fel:

  • nagybetűs írásmód, a CAPS LOCK tartós használata;
  • egymás után több soron keresztül ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás;
  • bármilyen tartalom (de különösen FTP-szerver, felnőtt tartalom stb.) hirdetése;
  • káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

Telefonszám, IP cím, e-mail cím, illegális FTP-szerver, konkurens fórumszolgáltatás címe, valamint webcím sem névben, sem hozzászólásban nem lehet.

A www.onkentes.gov.hu tartalmainak használatát csak közvetlen felhasználó-szerverkapcsolattal lehet igénybe venni, abba a felhasználó más számítógépet nem iktathat (leszámítva a saját ISP gépeit).

Tilos más személyek, csoportok alázása!

Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani!

Minden egyéb olyan szöveg beírása tiltott, amely jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti.

Ezen szabályok többszöri megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!

A moderálással kapcsolatos észrevételeit – a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett – a moderátornak küldött üzenetben az onkentes@unp.hu email címen teheti meg.